ARNOUT TER HAAR

 

 

Arnout ter Haar (Amsterdam, 1959) studeerde klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij volgde de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut, met als hoofdrichting de psychoanalytische psychotherapie voor volwassenen.

Hij is onder meer werkzaam geweest als docent en onderzoeker bij de vakgroep Criminologie van de Rijks Universiteit Leiden, was verbonden aan het jeugdteam van Sinai Ambulant, en was van 1988 tot 2005 verbonden aan de polikliniek psychiatrie van Mentrum  te Amsterdam. Van 2005 tot juni 2018 werkte hij in zijn eigen psychotherapiepraktijk. Vanaf juli 2018 zijn de activiteiten uitsluitend gericht op personal coaching. 

Daarnaast was hij twintig jaar (tot december 2020) hoofdredacteur van Groepen, tijdschrift voor groepsdynamica en groepspsychotherapie (zie www.groepspsychotherapie.nl) en was hij redacteur van de serie Groepspraktijk (BSL). Zie verder onder de knop 'Publicaties'.

 

Vanaf 2018 is hij als mental coach verbonden aan het Jong Talent Festival Schiermonnikoog (Festival Jong Talent 2023 - Schiermonnikoogfestival).

 

Registraties

psychotherapeut (NP)

klinisch psycholoog (NP)

BIG-registratie gz-psycholoog (nr 79041471725)

Psycholoog-NIP

EMDR